«Χρησιμοποίησε τον Θεό για να με ωθήσει σε σεξοuαλικές εμπειρίες μαζί του»

Advertisements

Ένας Σλοβένος ιερέας που λέγεται ότι είναι κοντά στον Πάπα κατηγορείται ότι… προσπάθησε να πείσει δύο μοναχές να συμμετάσχουν σε τρίο μαζί του.

Ο Μάρκο Ιβάν Ρούπνικ, 68 ετών σήμερα, κατηγορείται σύμφωνα με την Daily Mail από μια πρώην καλόγρια ότι χρησιμοποίησε τον «ψυχο-πνευματικό» έλεγχο πάνω της πριν από περίπου τρεις δεκαετίες για να κάνει ακόμη και ομαδικό σeξ μαζί της και να παρακολουθήσει ταινίες ποpνό.

«Με έκαιγε με σταυρό» – Βασανιστήρια από τον ιερέα με τους «μαϊμού» εράνους καταγγέλλει 23χρονος

Την εποχή των καταγγελιών, ο Ρούπνικ ήταν πνευματικός διευθυντής ενός μοναστηριού στη Σλοβενία ​​και η πρώην μοναχή, 58 ετών σήμερα, έχει περιγράψει πώς αγνοήθηκαν τα παράπονά της εναντίον του.

Advertisements

O Μάρκο Ιβάν Ρούπνικ στα δεξιά

Ο Ρούπνικ βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο ενός σκανδάλου που έχει κατακλύσει τους Ιησουίτες, ένα καθολικό τάγμα ιερέων και αδελφών, μέλος του οποίου είναι ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Χρησιμοποίησε τον Θεό για να με ωθήσει σε σεξουαλικές εμπειρίες μαζί του»

Η πρώην μοναχή είπε στην ιταλική ερευνητική εφημερίδα Domani: «Ο πατέρας Μάρκο άρχισε αργά και γλυκά να μπαίνει στον ψυχολογικό και πνευματικό μου κόσμο, εκμεταλλευόμενος τις αβεβαιότητες μου και χρησιμοποιώντας τη σχέση μου με τον Θεό για να με ωθήσει σε σεξουαλικές εμπειρίες μαζί του».

Advertisements

Η μοναχή ισχυρίστηκε ότι ο Ρούπνικ έκανε σeξ μαζί της και την είχε εκφοβίσει για να σιωπήσει. Μάλιστα, υποστήριξε ότι ο ιερέας της είχε ζητήσει από την ίδια και μια άλλη καλόγρια να κάνουν σεξ μαζί του, λέγοντας ότι θα αναπαράγουν την σχέση μεταξύ Θεού, Ιησού και Αγίου Πνεύματος.

Είπε ότι πίστευε ότι ο Ρούπνικ είχε κακοποιήσει έως και 20 γυναίκες.

«Ήταν πραγματικά κατάχρηση συνείδησης», είπε η μοναχή η οποία θεωρεί πως ο ιερέας έχει κακοποιήσει περίπου 20 γυναίκες.

Advertisements

Οι ισχυρισμοί της ανάγκασαν το διάταγμα των Ιησουιτών του Πάπα Φραγκίσκου την Κυριακή να ζητήσει από άλλα θύματα να υποβάλουν καταγγελίες εναντίον του Ρούπνικ.

Advertisements