Ξέσπασε η μητέρα της 34χρονης, που άφησε την τελευταία της πνοή τέσσερις μέρες μετά την κατάρρευσή της στο σπίτι της, στο Feltham του Λονδίνου, μόλις τελειώσει με το καθάρισμα του μπάνιου, για το οποίο χρησιμοποίησε χλωρίνη και ένα ακόμη καθαριστικό και ξαφνικά άρχισε να αισθάνεται δύσπνοια.

Advertisements

Όπως ανέφερε η αστυνομία, η άτυχη γυναίκα πέθανε πιθανότατα επειδή καθάριζε το μπάνιο με χλωρίνη, την οποία είχε αναμείξει με άλλα καθαριστικά, με αποτέλεσμα οι αναθυμιάσεις από την χημική αντίδραση να της προκάλεσαν θανατηφόρο άσθμα. Η κοπέλα δεν φορούσε ούτε προστατευτική μάσκα.

Όπως υπογράμμισε ο εργοδότης της, Peter Seferi, ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι της εκείνη τη στιγμή, «την κάλεσα και της είπα ότι θα περνούσα να την πάρω από το σπίτι σε 5 λεπτά και μου απάντησε ‘καθαρίζω μια στιγμή το μπάνιο και κατεβαίνω’. Έφτασα εκεί νωρίτερα. Η μυρωδιά του καθαριστικού ήταν τρομερά έντονη, τόσο που με ενόχλησε στο στήθος. Έπειτα από λίγο βγήκε και μιλούσαμε κανονικά».

Ωστόσο, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, η Seymour άρχισε να δυσκολεύεται να ανασάνει και ζήτησε από τον Seferi να καλέσει ασθενοφόρο, ενώ όταν κατέρρευσε, εκείνος άρχισε να της κάνει CPR, αλλά μάταια, καθώς η κοπέλα τοποθετήθηκε αργότερα σε τεχνητό κώμα και πέθανε τέσσερις ημέρες μετά.

Η μητέρα της 34χρονης εφιστά την προσοχή όλων όσοι χρησιμοποιούν χλωρίνη

Η μητέρα της 34χρονης, Julie Felon, λίγες ημέρες μετά, επεσήμανε ότι η πυροσβεστική που επίσης βρέθηκε στον χώρο, επιβεβαίωσε ότι η 34χρονη είχε αναμείξει δύο καθαριστικά στον κουβά, χλωρίνη και ένα καθαριστικό τουαλέτας και καλεί όλους να μην κάνουν ανάλογο λάθος και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τον καθαρισμό με τόσο ισχυρά προϊόντα.

Advertisements

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν πρέπει ποτέ να αναμειγνύουμε την χλωρίνη με άλλα καθαριστικά, διότι μπορεί να προκύψουν χημικές αντιδράσεις που οδηγούν στην έκλυση αερίων χλωρίου και υδροχλωρικού οξέως, οι οποίες μπορεί είναι επικίνδυνες για τον οργανισμό.

Επίσης, η χλωρίνη δεν πρέπει να συνδυάζεται ούτε με ξύδι.

Η χλωρίνη χρησιμοποιείται αδιάλυτη μόνο στη λεκάνη της τουαλέτας και στους νεροχύτες -για τις υπόλοιπες επιφάνειες του σπιτιού πρέπει να διαλύεται σε νερό.

Παράλληλα, είναι σημαντικό να φοράμε ειδικά γάντια, ενώ καλό είναι να φοράμε και μάσκα όταν τη χρησιμοποιούμε ευρέως.

newsitamea.gr

Advertisements
Advertisements