Το νωρίτερο που μπορούμε να περιμένουμε να επιστρέψει μια εκπομπή είναι το 2029, υποστηρίζει η έκθεση.

Advertisements

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ αν είμαστε μόνοι μας εκεί έξω στη μεγάλη έκταση που ονομάζουμε διάστημα, λοιπόν, προφανώς βρισκόμαστε στα πρόθυρα να μάθουμε την αλήθεια.

Μια ομάδα επιστημόνων στην Καλιφόρνια εκτιμά ότι η εξωγήινη ζωή μπορεί να έρθει σύντομα σε επαφή με τη Γη. Πολύ σύντομα. Δηλαδή, μέσα στα επόμενα χρόνια. Η ομάδα των διαστημικών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια πιστεύει ότι η εξωγήινη ζωή μπορεί να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους μέχρι το 2029, αναφέρει το PopSci. Ναι, δηλαδή σε έξι χρόνια από τώρα.

Λοιπόν, το 2002, η NASA έστειλε μια εκπομπή ραδιοκυμάτων στο σκάφος Pioneer 10, το οποίο εκτοξεύτηκε το 1972 και ολοκλήρωσε την πρώτη αποστολή στον πλανήτη Δία. Έτσι, το 2002, έστειλαν μερικά ραδιοκύματα. Έστελναν δεδομένα και ό,τι άλλο, και για να ελέγξουν ότι η επικοινωνία ήταν ακόμα εντάξει με το Pioneer 10.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που συνέβη. Αυτά τα ραδιοκύματα διαρρέουν στο υπόλοιπο διάστημα, συμπεριλαμβανομένου ενός άστρου, το οποίο βρίσκεται περίπου 27 έτη φωτός μακριά από τον πλανήτη μας.

Advertisements

Οπότε είναι αρκετά εκτεταμένο σε αυτό το σημείο. Όπως και να ‘χει, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας έχουν σταυρώσει τα δάχτυλα των ποδιών τους και εκτιμούν ότι αν το σήμα υποκλαπεί από εξωγήινους και επιστρέψουν ένα στη Γη, θα είναι μαζί μας μέχρι το 2029.

Advertisements