Μέσα στο Νοέμβριο η αποστολή της πρώτης προκήρυξης του τομέα της Υγείας στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Advertisements

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) φαίνεται να δίνει «μάχη» με το χρόνο προετοιμάζοντας τις δύο επερχόμενες, νέες προκηρύξεις για τον τομέα της υγείας, οι οποίες αποσκοπούν στην πλήρωση 1.600 νέων θέσεων.

Συγκεκριμένα, το ΑΣΕΠ επισπεύδει τις διαδικασίες προκειμένου να προβεί στην αποστολή της πρώτη προκήρυξης μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, η οποία αναμένεται να «βάλει πλώρη» για το Εθνικό Τυπογραφείο, έτσι ώστε να στελεχωθούν περίπου 775 θέσεις, κλάδων ΔΕ και ΥΕ, στον τομέα της Υγείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο, ο αριθμός των θέσεων της πρώτης προκήρυξης, από 750 αυξήθηκε κατά 25 θέσεις, στις 775.

Υπενθυμίζεται ότι, οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως η προκήρυξη αναμενόταν μέσα στον μήνα Οκτώβριο, ωστόσο, πηγές του ΑΣΕΠ ανέφεραν, πως ο μεγάλος φόρτος εργασίας που υπήρχε, καθυστέρησε για λίγο την έκδοση της προκήρυξης.

Advertisements

Η πρώτη προκήρυξη για την Υγεία

Η πρώτη προκήρυξη αναμένεται να περιέχει περίπου 775 θέσεις εργασίας, οι οποίες προβλέπεται, πως θα απευθύνονται αποκλειστικά σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να τρέξει εξ ολοκλήρου, μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ και αναμένεται να βγει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου 2023.

Ειδικότερα, αυτή η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την Υγεία, θα έχει ως σκοπό τη στελέχωση νοσοκομείων με ειδικότητες όπως, βοηθούς νοσηλευτών, νοσοκόμους, επιμελητές ασθενών, μάγειρες και άλλες πολλές ειδικότητες.

Η δεύτερη προκήρυξη

Η δεύτερη προκήρυξη, πρόκειται να περιλαμβάνει περίπου 800 νέες θέσεις και θα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Για την ώρα δεν έχει γνωστοποιηθεί πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει, αλλά φημολογείται ότι, αυτό θα συμβεί μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της πρώτης προκήρυξης, για τις 775 θέσεις στην Υγεία.

Advertisements

Στην συγκεκριμένη προκήρυξη θα ζητείται επιστημονικό προσωπικό, ειδικότερα νοσηλευτέςφαρμακοποιοίψυχολόγοιδιοικητικό προσωπικό, μεταξύ άλλων ειδικοτήτων. Πηγή: proson.gr

Advertisements