Την ώρα που μετράμε αντίστροφα για τη νέα χρόνια, έκαναν την… εμφάνιση τους οι προφητείες της Μπάμπα Βάνγκα (Baba Vanga) για το 2023.

Advertisements

Γνωστή και ως “Νοστράδαμος των Βαλκανίων”, η Μπάμπα Βάνγκα (Baba Vanga) γεννήθηκε το 1911 στη Στρούμιτσα και έφυγε από τη ζωή το 1996. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ανέπτυξε τη φήμη της μάντισσας και -σύμφωνα με αναφορές- προέβλεψε τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, τον θάνατο του Ιωσήφ Στάλιν, τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, καθώς και τον δικό της θάνατο.

Αν και πέθανε το 1996 σε ηλικία 85 ετών, η τυφλή μάντισσα άφησε πολλές προβλέψεις για το μέλλον, συμπεριλαμβανομένου του 2023.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η Μπάμπα Βάνγκα προέβλεψε για το 2023 μια θανατηφόρα «ηλιακή καταιγίδα» που θα έβλαπτε τη Γη.

Ηλιακή καταιγίδα είναι όταν μια διαταραχή στον ήλιο προκαλεί την έκρηξη μιας ηλιακής έκλαμψης σε μεγάλο βαθμό, επηρεάζοντας μέρη του ηλιακού συστήματος. Αν και δεν συμβαίνουν συχνά, οι ηλιακές καταιγίδες δεν είναι πρωτόγνωρες. Νωρίτερα φέτος ένα ηλιακό σωματίδιο και μια γεωμαγνητική καταιγίδα οδήγησαν στην αστοχία ενός δορυφόρου Starlink.

Advertisements

Αλλά αν συμβεί μια ηλιακή καταιγίδα στις διαστάσεις της πρόβλεψης της Μπάμπα Βάνγκα, θα ήταν καταστροφική για τη ζωή στη Γη.

Βιολογικά όπλα

Η Μπάμπα Βάνγκα προέβλεψε ότι μια χώρα θα πραγματοποιούσε δοκιμή βιοόπλων το 2023.

Η τροχιά της Γης θα αλλάξει

Η ίδια προέβλεψε ότι ο άξονας Γης θα άλλαζε, κάτι που ερμηνεύτηκε ως αλλαγή στην τροχιά της Γης. Η Γη περιφέρεται γύρω από τον ήλιο σε ένα οβάλ μοτίβο που διαρκεί 365 ημέρες. Αν και το μοτίβο μπορεί να αλλάξει, χρειάζονται χιλιάδες χρόνια για να γίνει αισθητή αυτή η αλλαγή.

Ωστόσο, εάν συνέβαινε μια μεγάλη μνημειώδης αλλαγή, όπως φαίνεται να προβλέπει η Μπάμπα Βάνγκα, θα μπορούσε να είναι καταστροφική. Θα συνέβαιναν έντονες φυσικές καταστροφές και οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να αυξηθούν εάν η Γη πλησίαζε πιο κοντά στον ήλιο, προκαλώντας επιτάχυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

newsit.gr

Advertisements
Advertisements