“Πήγαμε στο ζαχαροπλαστείο με την κουμπάρα μου και ζητήσαμε μια τούρτα σε σχήμα καραμέλας για τα γεννέθλια της κορης μου”

Θα ήθελα να καταγγείλω ένα γνωστό ζαχαροπλαστείο από όπου παραγγείλαμε την πρώτη τούρτα γενεθλίων της κόρης μου.

Advertisements

Η κόρη μου πριν 2 εβδομάδες έγινε ενός έτους. Ο σύζυγος μου σκοτώθηκε σε τροχαίο τη μέρα που γεννούσα. Δεν πρόλαβα να του πω ότι γεννάω, μας πρόλαβε η αστυνομία. Τα γενέθλια αυτά ειχαν μεγάλη σημασία για μένα γιατί δεν έκλεισε μόνο ένας χρονος ζωής της μικρής μου αλλά και ενας χρόνος από τον θάνατο του άντρα μου.

Πάμε λοιπόν στο εν λόγω ζαχαροπλαστείο με την κουμπάρα μου και ζητάμε μια τούρτα σε σχήμα καραμέλας. Η μικρή έχει κόλλημα με τις καραμέλες όποτε βλέπει κάποιον να ξετυλίγει καραμέλα, φωνάζει και ζητάει αλλά εννοειται δεν της δίνουμε. Δεν το κάνει με άλλα γλυκά αυτό, μόνο με την καραμέλα.

Εξηγούμε στην κοπέλα τί θέλουμε μας λέει οκ ελάτε σε 2 μέρες να την πάρετε. Της έχουμε εξηγήσει ακριβώς τί θέλουμε, της τα εχω γράψει σε χαρτάκι και της έχω πάει και εικόνα από το ίντερνετ με την καραμέλα, δηλαδή πόσο δύσκολο ήταν;

Έχουμε καλέσει παιδάκια και μεγάλους, έχουμε στολίσει το σπίτι και πάει η κουμπάρα μου στο ζαχαροπλαστείο την ώρα που είχε μαζευτεί κόσμος, να πάρει την τούρτα. Με παίρνει τηλέφωνο πανικόβλητη και μου λέει “Δεν θα το πιστέψεις, η τούρτα δεν είναι καραμέλα. Μοιάζει με αντρικό μόριο”. “Τί εννοείς μοιάζει με αντρικό μόριο, πώς γίνεται αυτό;” τη ρωτάω. Σου στέλνω μου λέει φωτο στο βάιμπερ να δεις. Και τί να δω! 

Advertisements

Η καραμέλα κανονικά έχει δύο φιόγκους έναν αριστερά εναν δεξιά. Αυτή που μας έφτιαξαν είχε μόνο τον φιόγκο αριστερά και ο φιόγκος ήταν σαν δύο μπαλάκια. Ε, κάντε το εικόνα.

Έγινα τρελλή μιλάμε! Να περιμενει ο κόσμος την τούρτα, εγώ να μην μπορώ να τη φέρω στο κεφάλι του ζαχαροπλάστη και να πάω αλλού γιατί θα μέναμε χωρίς γλυκό και να πρέπει να σβήσει το παιδί μου κεράκι σε αντρικό πουλί.

Πήρα τηλέφωνο και τους ξέχεσα και η απάντηση μες στην ειρωνία ήταν “έτσι την κατάλαβε ο ζαχαροπλάστης μας την καραμέλα”. Ούτε καν μια συγγνώμη. Τελικά ήρθε η κουμπάρα μου, την κόψαμε σε κομμάτια να μοιράσουμε και το παιδί έσβησε κεράκι σε ένα από τα κομμάτια.

Υποψιάζομαι ότι μπέρδεψαν τις τούρτες και αυτή που μας έδωσαν προοριζόταν είτε για μεγάλη κοπέλα ή για μπάτσελορ νύφης. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην ξέρει ένας ζ;αχαροπλάστης πως φτιάχνεται το σχήμα καραμέλας.

Πώς μπορώ να τους κάνω καταγγελία;

Advertisements

Ζάνια Κ.

πηγή

Advertisements