Το πανελλήνιο παρακολουθεί άναυδο τα εκτενή αφιερώματα για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα. Μετά θάνατον φυσικά, διότι όσο ζούσε, βρισκόταν στο απυρόβλητο, όπως και άλλοι «αστέρες» της λίστας Λαγκάρντ και διαφόρων λιστών, των οποίων η έκνομη δράση… παραγράφηκε!

Advertisements

Όσοι μάλιστα προσπάθησαν να ξεριζώσουν αυτό το συνονθύλευμα που βρέθηκε με εκατομμύρια εντός και εκτός Ελλάδας, βρίσκονται ακόμα και στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ενώ τα πρωτοφανή σκάνδαλα που κόστισαν δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό, βαφτίστηκαν «πολιτικές επιλογές», ακόμα και «σκευωρίες»!

Οι ίδιοι λοιπόν που κραυγάζουν υποκριτικά για την αμύθητη περιουσία του Τράγκα, είναι αυτοί που παρουσιάζουν διαχειριστές της λίστας όπως ο Μιωνής και ο Παπασταύρου ως «θύματα που δικαιώθηκαν»…

Η αλήθεια είναι πως δημοσιογράφοι και εκδότες τύπου Τράγκα ζουν και βασιλεύουν, ευρισκόμενοι μάλιστα στο απυρόβλητο. Το πιθανότερο είναι ότι θα απασχολήσουν κι αυτοί την δημοσιότητα μετά θάνατον, όταν αρχίσει η διαμάχη για το μαύρο χρήμα από τους επίδοξους κληρονόμους. Ή και ποτέ αν είναι λίγο πιο «χαμηλών τόνων» ή εάν δεν συγκρουστούν οι κληρονόμοι!

Advertisements

Δημοσιογράφοι που πλούτισαν από την συγκάλυψη εγκλημάτων κατά του δημοσίου χρήματος. Υπερασπίστηκαν φαύλους πολιτικούς και κυβερνήσεις, απατεώνες επιχειρηματίες, φοροφυγάδες και μιζαδόρους. Οι περιουσίες τους λοιπόν είναι αποτέλεσμα της έκνομης δράσης τους, η οποία εκφεύγει του περιβόητου ερωτήματος περί νόμιμου και ηθικού. Στην πραγματικότητα είναι και ανήθικοι και παράνομοι.

Ανήθικοι διότι δεν τέλεσαν τον θεσμικό τους ρόλο, παράνομοι διότι τα εκατομμύρια που διαθέτουν σε φορολογικούς παραδείσους ή και αλλού είναι προϊόντα εγκλήματος.

Δημοσιογράφος σε μεγάλα συστημικά ΜΜΕ, βρέθηκε με αμύθητα ποσά στην λίστα Λαγκάρντ, με κότερο σε οφσόρ, ενώ ήταν επί δεκαετίες αργόμισθος στο δημόσιο! Ζει, βασιλεύει και ουδείς ασχολείται μαζί του.

Έτερος δημοσιογράφος – παρουσιαστής σε μεγάλο κανάλι, παρουσιάζει πρωτόδικα καταδικασμένο σε πολυετή φυλάκιση, του οποίου είναι σε εξέλιξη η δική σε δεύτερο βαθμό, ψευδώς ως «δικηγόρο», ενώ η άδεια του έχει ανακληθεί. Με προφανή στόχο να πιέσει την δικαιοσύνη, φυσικά με το αζημίωτο.

Δημοσιογράφος με έφεση στο δικαστικό ρεπορτάζ, συνδέεται με οικογενειακή επιχείρηση «δημοσίων σχέσεων». Διατηρούσε μάλιστα και θέσεις σε ΔΕΚΟ, έχοντας καταντήσει «αστικό ανέκδοτο».

Advertisements

Διαθέτει μάλιστα αμύθητη περιουσία, ενώ πρωτοστατεί στην κάλυψη πολύκροτων υποθέσεων, παρέχοντας διαχρονική στήριξη σε εμπλεκόμενους που ζημίωσαν το δημόσιο. Επιτίθεται μάλιστα σε δικαστικούς λειτουργούς που επιμένουν να εφαρμόζουν το νόμο και να μην συνεργούν σε απόπειρες συγκάλυψης εγκλημάτων. Λογικό, διότι δεν υπάρχει κάποιος έντιμος που να διατίθεται να πληρώσει χιλιάδες ευρώ, σε αντίθεση με τους εγκληματίες που και τα διαθέτουν σε αφθονία και τα μοιράζουν αφειδώς προκειμένου να γλιτώσουν.

Έτερος δημοσιογράφος, αργόμισθος του Δημοσίου κι αυτός, διαθέτει εκατομμύρια στην Ελβετία και τεράστια ακίνητη περιουσία. Διακρίθηκε για την στήριξη και την μετέπειτα υπεράσπιση διεφθαρμένων πολιτικών και τις χυδαίες επιθέσεις του κατά όσων προσπαθούσαν να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον. Η τρανή απόδειξη ότι το έγκλημα στην Ελλάδα πληρώνει αδρά.

Άλλος δημοσιογράφος – εκδότης βουτηγμένος σε πλούτη που απέκτησε κυρίως την τελευταία τριετία, σε μορφή σακούλας μετρητών, με ζωή που παραπέμπει σε «μικρό Ωνάση», διατηρεί στρατό από μπράβους και ζει σε πολυτελές ακίνητο, αγνώστου ιδιοκτησίας. Διακρίθηκε για τους εκβιασμούς και τις συκοφαντικές επιθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών, πολιτικών και δημοσιογράφων που προσπαθούσαν να διαλευκάνουν τεράστια υπόθεση ναρκωτικών. Στην συνέχεια αποδείχτηκε ότι λάμβανε πακτωλό χρημάτων από κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση! Εξακολουθεί όμως να παραμένει στο απυρόβλητο, με συγκεκριμένο εισαγγελέα να βάζει στο αρχείο υποθέσεις που τον αφορούν.

Αυτές οι περιπτώσεις είναι μόνο ένα μικρό δείγμα για το τι συμβαίνει στην δημοσιογραφική πιάτσα.

Το newsbreak.gr εμμένει στην υπόθεση Τράγκα, όχι για να «σκοτώσει τον πεθαμένο», αλλά για να κινητοποιήσει τις αρχές να ασχοληθούν και με τους ζωντανούς.

Advertisements

newsbreak.gr

Advertisements