Κατάθεση ψυχής έκανε ο Σπύρος Λάμπρου για τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχει δεχθεί κατά καιρούς λόγω των κόκκινων γυαλιών του.

Advertisements

Με αφορμή την παρουσίαση του STAR News τα Σαββατοκύριακα παραχώρησε ο Σπύρος Λάμπρου συνέντευξη στην Real life και την δημοσιογράφο Πολυξένη Καραμίχα. Μέσα σε όλα, ο παρουσιαστής ειδήσεων αναφέρθηκε από καρδιάς στον ρατσισμό που έχει δεχθεί για τα κόκκινα γυαλιά τα οποία και έχει επιλέξει να φοράει τα τελευταία χρόνια.

Έκανες μια επέμβαση πριν από λίγες μέρες.

Ναι, γιατί είχα μυωπία και μεγάλωσε η πρεσβυωπία μου και είχα ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Από την ΣΤ’ Δημοτικού δεν μπορείς να φανταστείς πόσα γυαλιά έχω φορέσει.

Τα κόκκινα γυαλιά, ωστόσο, είναι το σήμα κατατεθέν σου.

Advertisements

Τα κόκκινα γυαλιά ήταν για εμένα ένα μεγάλο μάθημα. Υπήρχαν άνθρωποι και πολιτικοί που δεν μου μιλούσαν, επειδή δεν με θεωρούσαν σοβαρό γιατί φορούσα κόκκινα γυαλιά. Ένας παππούς που ήταν εγκλωβισμένος στα χιόνια δεν ήθελε να μου μιλήσει, γιατί πίστευε πως επειδή φοράω κόκκινα γυαλιά είμαι γκέι. Όταν κατάλαβε ότι δεν είμαι γκέι, ήθελε να μιλήσει, αλλά εγώ δεν του έδωσα το μικρόφωνο. Έχει γίνει έρευνα για το πρόσωπό μου, η οποία έλεγε πως δεν είναι δυνατόν έναν άνθρωπο που φορά κόκκινα γυαλιά να τον εμπιστευτούν για σοβαρές ειδήσεις.

Έζησα πολύ μεγάλο ρατσισμό για τα κόκκινα γυαλιά. Ακόμη και στις πορείες πρώτα εμένα σημάδευαν. Στην Κύπρο, όταν κάλυπτα το θέμα του κραχ, ένας αναρχικός μου είπε «κέρατο με τα κόκκινα τζάμια θα πεθάνεις».

Advertisements