Οι εξελίξεις και οι ιστορίες γύρω από τις θρησκευτικές σειρές της φετινής σεζόν

Advertisements

«Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό»

Ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σεζόν που ολοκληρώθηκε, προσελκύοντας το ενδιαφέρον όχι μόνο των βαθιά θρησκευομένων αλλά και όσων αγαπούν τις μεγάλες παραγωγές.

Η σειρά, «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», έκανε πρεμιέρα στο δεύτερο μισό της χρονιάς αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και χτυπώντας κόκκινο στους πίνακες της Nielsen. Η ιστορία ξεκίνησε από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας.

Βρείτε την σελίδα της σειράς εδώ και την ομάδα εδώ

Το κοινό παρακολούθησε την οικογένεια του μικρού Αρσενίου να ξεριζώνεται και να παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Ο μικρός Αρσένιος, στον πρώτο κύκλο, μεγάλωσε στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μετέδωσαν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Μεγάλωσε με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φούντωσε η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή. Το 1945 κατετάγη στον στρατό και με την αποστράτευσή του επισκέφθηκε το Άγιον Όρος. Λίγα χρόνια αργότερα αναχώρησε οριστικά για το Άγιον Όρος, ενώ στο τέλος του πρώτου κύκλου τον είδαμε να στέλνει μία φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρέτησε δηλώνοντάς της ότι για «μάνα του πια θα έχει την Παναγία».

Advertisements

Με την ερμηνεία του Προκοπή Αγαθοκλέους, που ενσάρκωνε τον Άγιο Παΐσιο, έναν από τους πιο σύγχρονους Αγίους που ο κόσμος έχει αγαπήσει, να συγκινεί σε κάθε σκηνή, το σίριαλ έγραψε τη δική του ιστορία. Έτσι, οι συντελεστές και οι άνθρωποι του MEGA αποφάσισαν να επανέλθουν με έναν δεύτερο κύκλο που θα προβληθεί την ερχόμενη χρονιά. Στα νέα επεισόδια θα μας παρουσιάσουν τον ασκητικό βίο του Αγίου Παϊσίου, το μεγαλείο της πνευματικότητάς του και την προσφορά του στην ανθρωπότητα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δούμε τη ζωή του στο Άγιον Όρος, θα επισκεφθούμε ξανά την Κόνιτσα, όπου το 1958 άρχισαν η ανακαίνιση και η ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Στομίου, την παραμονή του στο κελί των Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης στο Όρος Σινά το 1962, την επιστροφή του στο Άγιον Όρος και το κελί του στην Παναγούδα.

Η σειρά, μάλιστα, θα φτάσει μέχρι και την κοίμηση του Αγίου Παϊσίου, από τη νοσηλεία του στη Θεσσαλονίκη μέχρι και την ταφή του στο ησυχαστήριο της Σουρωτής το 1994.

Βρείτε την σελίδα της σειράς εδώ και την ομάδα εδώ

«Μαύρο Ρόδο»

Είναι μία από τις παραγωγές που έχουν ήδη σχολιαστεί, καθώς τη διεκδικούσαν περισσότερα από ένα κανάλια. Τελικά, το «Μαύρο Ρόδο», το μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη, θα πάρει σάρκα και οστά στο Mega, με τις μηχανές να δουλεύουν ήδη στο φουλ. Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο, σε παραγωγή JK Productions και σκηνοθεσία Κώστα Αναγνωστόπουλου, το σίριαλ επικεντρώνεται σε μία καλόγρια, την αδελφή Ελισάβετ, η οποία επιστρέφει στο πατρικό της και καλείται να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τον έρωτα που ξυπνάει μέσα της στο πρόσωπο του Δημήτρη ή αν θα παραμείνει αφοσιωμένη στον δρόμο του Θεού, που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια.

Advertisements

Βρείτε την σελίδα της σειράς εδώ και την ομάδα εδώ

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το βιβλίο, στο μοναστήρι της Παναγίας στη Χασιά, στο οποίο βρίσκεται η καλόγρια της ιστορίας μας, η αδελφή Ελισάβετ, μια μέρα προκαλούνται ζημιές από έναν δυνατό σεισμό. Η ηγουμένη ζητεί από την αδελφή Ελισάβετ, που είναι ακόμη δόκιμη καλόγρια, να πάει για λίγο στο χωριό της, που βρίσκεται έξω από τα Γιάννενα, μέχρις ότου αποκατασταθούν οι ζημιές στη μονή. Η αδελφή Ελισάβετ, λοιπόν, επιστρέφει στο χωριό της. Ένας από τους πολύ κοντινούς της ανθρώπους, η κόρη της μητριάς της, κάνει ένα πάρτι με τους συμμαθητές της, στο οποίο θα είναι και η αδερφή Ελισάβετ. Μεταξύ των προσκεκλημένων είναι και ένας νεαρός ονόματι Δημήτρης, του οποίου ο πατέρας έχει μπουζουξίδικο στην παραλιακή της Γλυφάδας.

Ο Δημήτρης γοητεύεται από την παρουσία της Ελισάβετ και προσπαθεί να την προσεγγίσει. Μόλις η νεαρή καλόγρια διαπιστώσει ότι και η ίδια αρχίζει να έχει συναισθήματα γι’ αυτόν θα φύγει άρον άρον για το μοναστήρι με σκοπό να τον ξεχάσει. Ο Δημήτρης όμως την έχει ερωτευθεί και θα βρει τρόπους να την επισκέπτεται στη μονή. Πρόκειται για μια δυνατή συγκινητική ιστορία που θα καθηλώσει, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι πρωταγωνιστές.

Βρείτε την σελίδα της σειράς εδώ και την ομάδα εδώ

Η Κατερίνα Διδασκάλου, μετά το τέλος των «Άγριων Μελισσών» και την εκπληκτική της ερμηνεία ως κυρία Σεβαστού για τρεις σεζόν, θα φορέσει ξανά μαύρα για να ενσαρκώσει την αδελφή Ελισάβετ. Στο πλευρό της θα βρεθεί, μάλιστα, και το τηλεοπτικό της ταίρι, ο Λεωνίδας Κακούρης, με τους δυο τους να ετοιμάζονται ήδη γι’ αυτήν τη μεγάλη παραγωγή.

Advertisements