Τι μας συμβαίνει όταν πεθαίνουμε; Που πηγαίνει η ψυχή μας; Αν μεγαλώσατε σε μια θρησκευόμενη οικογένεια, τότε σίγουρα οι απαντήσεις σας αφορούν τον παράδεισο και την κόλαση. Ευτυχώς, αυτή η δυαδικότητα ΔΕΝ υφίσταται…

Advertisements

Πέρα από το γεγονός ότι οι δύο αυτές (αιώνιες) επιλογές δεν είναι λογικές σε κανένα φιλοσοφικό σύστημα, αρκετές επιστημονικές έρευνες σε ανθρώπους που είχαν μεταθανάτιες εμπειρίες, υποστηρίζουν πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα παρουσιάζουν όλα τα θρησκευτικά συστήματα ανά τον κόσμο.

Ο δρ. Michael Newton είναι υπνοθεραπευτής, βοηθάει δηλαδή ανθρώπους – μέσω της ύπνωσης – να ανακαλέσουν τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος και να τις αντιμετωπίσουν, με σκοπό τη θεραπεία μέσω της ανάμνησης. Ύστερα από 40 χρόνια πρακτικής άσκησς στον τομέα, ανακάλυψε πως μπορούσε να «οδηγήσει» τους ασθενείς του τόσο πίσω στο χρόνο, που ανακαλούσαν γεγονότα από άλλες ζωές!

Τα παρακάτω βιώματα έχουν παρθεί από το βιβλίο του «Journey of Souls and Destiny of Souls«. Το πιο αξιοσημείωτο είναι πως όλες αυτές οι εμπειρίες, που αφορούν πραγματικά περιστατικά, αναφέρουν πως βίωσαν το ίδιο πράγμα…

1. Στιγμιαία αναδρομή σημαντικών γεγονότων

Advertisements

Είναι από τις πιο συνηθισμένες εμπειρίες, όπου ετοιμοθάνατοι αναφέρουν πως όλη τους η ζωή (ή έστω τα πιο σημαντικά γεγονότα της) περνούν αστραπιαία μπροστά από τα μάτια τους.

2. Βλέπουμε το σώμα μας

Έχει αναφερθεί σε αρκετές μεταθανάτιες εμπειρίες, ότι οι ασθενείς μπορούσαν να δουν καθαρά το βιολογικό τους σώμα τη στιγμή που η συνείδησή τους απελευθερωνόταν από τα δεσμά του. Μπορούσαν επίσης να περιγράψουν με απίστευτη λεπτομέρεια το χώρο και τις συνομιλίες των ανθρώπων που βρίσκονταν γύρω από το νεκρό σώμα τους!

3. Το φως

Μια επίσης συνηθισμένη αναφορά, είναι το κλασσικό φως στο βάθος του «τούνελ». Πρόκειται για ένα απόμακρο – αρχικά – φως, το οποίο σταδιακά πλησιάζει σα να μας τραβάει κοντά του, ενώ συνοδεύεται σχεδόν πάντα από αισθήματα ευφορίας και γαλήνης.

Advertisements

4. Εμφάνιση νεκρών συγγενών

Αφότου εισέλθουμε στα πνευματικά πεδία (μέσα από την πύλη του φωτός που αναφέραμε παραπάνω), μας υποδέχονται αγαπημένα συγγενικά πρόσωπα για να μας καθησυχάσουν και να μας καθοδηγήσουν. Ανάμεσά τους μπορεί να βρίσκονται και κάποιοι «άγνωστοι», πρόκειται όμως για ψυχές με τις οποίες είχαμε συγγένεια ή αγαπούσαμε βαθύτατα σε προηγούμενες ζωές μας.

5. Ο φύλακας άγγελος

Είτε θέλετε να τον αποκαλείτε φύλακα-άγγελο είτε πνεύμα-οδηγό, θα τον συναντήσετε στα πνευματικά πεδία, πράγμα το οποίο σηματοδοτεί ότι η «ξενάγηση» τελείωσε. Ήρθε η ώρα του απολογισμού τη ζωής που ο καθένας μας επέλεξε να ζήσει σε αυτή την ενσάρκωση.

6. Ανασκόπηση

Advertisements

Είναι μια διαδικασία στην οποία μας συντροφεύει το πνεύμα-οδηγός μας, όπου αναλύουμε όλα όσα έχουν συμβεί στην τελευταία μας ενσάρκωση. Σύμφωνα με τις αναφορές των ασθενών, είναι σα να βλέπουν τη ζωή τους σε ταινία ή βιβλίο. Σίγουρα κάποια γεγονότα θα μας κάνουν να ντραπούμε, δεν ήρθε όμως ακόμη η ώρα της κρίσης. Είναι η στιγμή της ανασκόπησης, όπου ο καθένας ανακαλύπτει τι μπορεί να βελτιώσει στα της ψυχής του δρώμενα. Ανάλογα με το αποτέλεσμα αυτής της ανασκόπησης, ίσως συμφωνήσετε με το πνεύμα-οδηγό σας να ενσαρκωθείτε ξανά, προκειμένου να βελτιωθείτε.

7. Είναι δύσκολος ο δρόμος της επιστροφής

Είναι τόσο απόλυτη η γαλήνη και η ηρεμία στα πνευματικά πεδία, με αποτέλεσμα ο δρόμος της επιστροφής, δηλαδή της καινούρια ενσάρκωσης, να μοιάζει δυσβάσταχτος. Υπάρχει όμως δουλειά που πρέπει να ολοκληρωθεί: το κάλεσμά σας μπορεί να σας επιτρέψει να καθοδηγήσετε άλλες ψυχές ή να είναι δική σας απόφαση προκειμένου να εξελιχθείτε.

Όπως και να “χει, το σημαντικό είναι το εξής: υπάρχει αγάπη και πρόνοια. Ο θάνατος δεν υφίσταται, μόνο η μετάβαση. Θα ξαναβρεθούμε με τους αγαπημένους μας και θα βιώσουμε μαγικά πράγματα, όλα όμως είναι αποτέλεσμα των επιλογών μας. Η ευθύνη δεν είναι κάτι που πρέπει να παίρνουμε ελαφρά τη καρδία. Το τι θα συναντήσουμε όταν το ταξίδι μας εδώ τελειώσει και πως θα αρχίσει το επόμενο, είναι καθαρά στο χέρι μας.

Advertisements