Ίσως θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Rathnakaran Pillai είναι ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου αφού κέρδισε περισσότερα από 800.000 δολάρια σε μια λαχειοφόρο αγορά του 2018. Αλλά η τύχη του δεν σταμάτησε εκεί αφού αυτός ο τυχερός άνθρωπος βρήκε λίγο καιρό αργότερα ένα δοχείο που περιείχε 2500 νομίσματα αντίκες 100 ετών.

Advertisements

Πως αυτός ο τυχερός άνθρωπος βρήκε τον θησαυρό

Αγόρασε ένα οικόπεδο στην πατρίδα του στο Kilimanoor, το οποίο βρίσκεται στην πολιτεία της Ινδίας στην Κεράλα, δίπλα από ένα παλιό ναό του Κρίσνα. Αυτός ο τυχερός άνθρωπος ξεκίνησε να σκάβει το οικόπεδο όταν ανακάλυψε το δοχείο με τα νομίσματα. Τον θησαυρό.

Ο Pillai ειδοποίησε γρήγορα τις αρχές για την απίστευτη ανακάλυψη του. Ο θησαυρός θα σταλεί σε ένα εργαστήριο που θα καθαριστεί, καθώς τα περισσότερα κέρματα έχουν γίνει πράσινα από την οξείδωση. Η αξία τους θα αξιολογηθεί από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα νομίσματα προέρχονταν από το βασίλειο του Travancore, ο οποίος κυβέρνησε τη νότια Κεράλα για εκατοντάδες χρόνια. Ζυγίζοντας περισσότερα από 20 κιλά, τα κέρματα κόπηκαν σε ασήμι, χαλκό και χρυσό και πιστεύεται ότι είναι περίπου 100 ετών. Το νόμισμα χρησιμοποιήθηκε προτού η Ινδία να εισάγει το δικό της το 1949.

Advertisements

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να του δώσει ανταμοιβή για τη εύρεση των παλαιών αυτών νομισμάτων.

Advertisements