Την ώρα που η εποχική γρίπη επελαύνει, χτυπώντας κυρίως τα παιδιά ηλικίας ως 16 ετών, τα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε μαύρο χάλι, αδυνατώντας να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

Advertisements

Η κατάσταση, σύμφωνα με τους υγειονομικούς των τριών μεγάλων νοσοκομείων της πρωτεύουσας, είναι οριακή, καθώς, πέρα από τις ελλείψεις, υπάρχουν ζητήματα εξοπλισμού και σημαντικά κτιριακά ζητήματα.

Συγκεκριμένα, τα ράντσα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στις εφημερίες, όπως συνέβη στο «Αγλαΐα Κυριάκου» ή στο «Γεννηματάς», ενώ την ίδια ώρα το Παίδων Πεντέλης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις κτιριακές υποδομές του. Ενδεικτική είναι η χθεσινή καταγγελία μητέρας ότι το παιδί της, που έπασχε από τη γρίπη, νοσηλεύτηκε σε δωμάτιο χωρίς θέρμανση, ενώ οι τοίχοι του δωματίου έσταζαν από την υγρασία.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου η κατάσταση είναι ασφυκτική. Σύμφωνα με την παιδίατρο Σοφία Ζώρη, κατά τη διάρκεια της τελευταίας γενικής εφημερίας εισήχθησαν πάνω από 120 παιδιά, την ώρα που οι αναμονές εξέτασης ήταν πολύ μεγάλες, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό στους γονείς των παιδιών.

Οι παιδίατροι των δημόσιων νοσοκομείων που μίλησαν στην «Espresso» έβαλαν στο στόχαστρο τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, εξηγώντας πως η πίεση αυτή που δέχονται τα νοσοκομεία δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Αντίθετα, υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση, όμως δεν εισακούστηκε από το υπουργείο.

Advertisements

newsbreak.gr

Advertisements