Το φετινό καλοκαίρι μας αποχαιρέτησε και έδωσε ραντεβού για το 2023. Καθώς πλησιάζουμε προς τα τέλη του Σεπτεμβρίου οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αποχαιρετήσει τις παραλίες και έχουμε δώσει εκ νέου «ραντεβού» με το αντιηλιακό και τις ξαπλώστρες σε περίπου 9 μήνες.

Advertisements

Κι επειδή για τους επόμενους 9 μήνες δεν θα βγαίνουμε στην παραλία τι σημαίνει ότι πρέπει να παρατήσουμε τον εαυτό μας; Όχι φυσικά!

Κι αν και υπάρχουν πολλοί που θα προσπαθήσουν να σας πουν πως να διατηρηθείτε σε φόρμα, η αλήθεια είναι μια: Ο μόνος τρόπος να διατηρήσουμε το σώμα μας υγιές είναι η άσκηση και η διατροφή (προσοχή, όχι η δίαιτα).

Όσον αφορά στο πρώτο, οι ρυθμοί της σύγχρονης καθημερινότητας δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια άσκησης, ενώ οι περισσότεροι από εμάς έχουν γραφτεί κάποια στιγμή στο γυμναστήριο, πληρώνοντας ολόκληρη την συνδρομή, μόνο και μόνο για σταματήσουμε λίγους μήνες μετά να πηγαίνουμε.

Από την άλλη πλευρά, ένας πολύ εύκολος και οικονομικός τρόπος άθλησης είναι το τρέξιμο. Θα χρειαστείτε: ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και… τα κατάλληλα αξεσουάρ!

Advertisements

Μπορείτε να τρέξετε στη γειτονιά σας, στους δρόμους και στα πάρκα, είτε ακόμα και.. μέσα στο σπίτι σας, γύρω γύρω από την τραπεζαρία…

Καλό θα ήταν όσοι είναι πρωτάρηδες να μην πέσουν με τα μούτρα σε αυτό, γιατί και οι τραυματισμοί καραδοκούν.

Advertisements